Tips and safety

Checklist

Blir du kontaktad via sociala medier eller scoutad från ”gatan” så ska du aldrig följa med/träffa personen, samt ska du kontrollerat följande:

* Kontrollera företagets namn, adress, telefonnummer och e-post. Finns inte detta så finns all anledning att ifrågasätta.

Är mejladressen inte från ett företags domänadress, utan ifrån en gmail, hotmail etc så bör du vara uppmärksam!

* Är du minderårig så be agenturen ta kontakt med dina föräldrar. Skulle man kontakta dig på ”gatan”/ sociala medier så be att få information så du kan kontakta agenturen tillsammans med dina föräldrar.

* Googla & ring andra etablerade agenturer.
Att använda sig av Google i dag, ger dig många träffar, samt rankar dem också utifrån relevans, trovärdighet och popularitet. Vilka andra träffar får du upp när du söker på företaget, jämför dessa! Ring gärna andra etablerade agenturer för att kontrollera och stämma av att uppgifter du fått är korrekta.

* Lämna aldrig ut varken personliga uppgifter som personnummer, telefonnummer, namn och adress när du inte känner personen. Du ska heller inte lämna ifrån dig bilder som du inte vet var de hamnar, samt aldrig göra en E-casting utan att ha kontrollerat att det är en seriös agentur.

Råd till föräldrar

Som förälder rekommenderar vi att du läser igenom våra förälderråd nedan.

Modelljobbet liknar inget annat jobb. Din son/dotter kommer hela tiden att bli vald och bedömd efter sitt utseende. För att lyckas måste man först och främst bli bra på bild och vara naturlig framför kameran men det krävs också stort självförtroende, charm, framåtanda och tålamod. Arbetet är hårt och krävande både fysiskt och psykiskt.

Man måste utöver ett “rätt” utseende ha både tur och en otrolig vilja för att lyckas, men viktigast av allt är att de förstår att de blivit antagna för den de är, och att de duger precis som de ser ut. Vi tar in modeller med olika utseende för att täcka kundernas efterfrågan på ett varierat utseende och det är väldigt lätt att självförtroendet får en knäck om man börjar jämföra sig med alla andra.

Du ser på vår sida vad vi söker och titta gärna i utländska tidningar typ Vogue, för att se vad det är för typ av modeller som arbetar.

Av alla sökande på ett år antar vi ca 1-3 %, och av dessa går kanske i bästa fall, 30% vidare.