Apply

Do you think you have what it takes to become a part of the Sweden Models Family?

Practical Information

Modelljobbet liknar inget annat jobb. För att lyckas måste du först och främst ha en bra agentur bakom dig. Sweden Models är ett bra val och en av Skandinaviens äldsta agenturer. Vi har funnits sedan 1970, så vi har lång erfarenhet och ett mycket stort kontaktnät i hela världen.

Som modell kommer du att bli utvald och bedömd efter ditt utseende så det gäller verkligen att du är nöjd med dig själv och att du har ett stort självförtroende. Du skall kunna vara naturlig framför kameran och bli bra på bild. Det krävs dessutom en bra social förmåga, charm, framåtanda och mycket tålamod.

Det finns inte många jobb i världen där du i praktiken kan komma direkt från skolan och ett par månader senare vara berömd, efterfrågad med stora inkomster och med ett jobb där man får resa mycket. Du får träffa spännande människor och uppleva saker som du kommer att minnas hela livet.

Å andra sida finns det få branscher där konkurrensen är så stor. Lever du inte upp till kundernas förväntningar, blir karriären kort. Arbetet är hårt och både fysiskt och psykiskt krävande. Du måste alltså utöver ett “rätt” utseende ha både tur och en otrolig vilja för att lyckas.

Som förälder rekommenderar vi att du läser igenom våra förälderråd på länken nedan.

Our Requirements

Tjejer:
Längd: 174-180 cm långa.
Ålder: Minst 14 år
Killar:
Längd: 184-190 cm långa
Ålder: Minst 16 år.

Alla med proportionerliga och vältränade kroppar. Kunderna kräver en smalare kropp hos modeller än vad genomsnittet av befolkningen har. Det gör att vi speciellt letar efter de ungdomar som är naturligt långa med smal och fin benstomme. Kravet på att vara smal är dock långt mindre i Sverige än i utlandet men vi tar inte in någon som vi misstänker är anorektisk. Lika lite tar vi in någon som är för stor eftersom vi avråder från bantning.

Att du tycker det är kul att bli fotograferad är en självklarhet och du får gärna gilla att agera, vara utåtriktad och självgående, med positiv attityd.

Just nu söker vi specifikt modeller mellan 14-17 år!

Commercial

– Du måste vara nöjd och glad med dig själv och ditt utseende.

– Du skall kunna skratta på bild och spontant kunna agera lite.

– Du måste vara socialt begåvad och tycka att det är kul att möta nya människor.

– Din ålder ligger från ca 30 år och uppåt.

– Du måste ha möjlighet att ställa upp för fotografering då och då, med ett par dagars varsel.

– Du bör bo i närområdet, söder om en linje Halmstad-Kalmar.

Kids

OBS! Vi tar för tillfället inte in några barn under 14 år.

Application

Skicka in bilder och personuppgifter via applications@swedenmodels.se OBS! Bilderna ska vara nytagna, inga selfies, filter, solglasögon eller partybilder. Ansökningar som inte följer våra krav kommer att sorteras bort. Vi hör endast av oss till de som vi är intresserade av.

Bilder: 1 ansiktsbild, 1 helkropp, 1 bild från sidan. Har du långt hår ska en av bilderna vara med håret uppsatt.

Som tjej ska du ha vara helt utan makeup.

Tänk på att inte skicka in för stora filformat på bilderna. Max format på bilderna är 1224 x 1632 pixlar.

Välkommen med din ansökan!