Do you think you have what it takes to become a part of the Sweden Models Family?

Practical Information

Modelljobbet liknar inget annat jobb. För att lyckas måste du först och främst ha en bra agentur bakom dig. Sweden Models är ett bra val och en av Skandinaviens äldsta agenturer. Vi har funnits sedan 1970, så vi har lång erfarenhet och ett mycket stort kontaktnät i hela världen.

Som modell kommer du att bli utvald och bedömd efter ditt utseende så det gäller verkligen att du är nöjd med dig själv och att du har ett stort självförtroende. Du skall kunna vara naturlig framför kameran och bli bra på bild. Det krävs dessutom en bra social förmåga, charm, framåtanda och mycket tålamod.

Det finns inte många jobb i världen där du i praktiken kan komma direkt från skolan och ett par månader senare vara berömd, efterfrågad med stora inkomster och med ett jobb där man får resa mycket. Du får träffa spännande människor och uppleva saker som du kommer att minnas hela livet.

Å andra sida finns det få branscher där konkurrensen är så stor. Lever du inte upp till kundernas förväntningar, blir karriären kort. Arbetet är hårt och både fysiskt och psykiskt krävande. Du måste alltså utöver ett “rätt” utseende ha både tur och en otrolig vilja för att lyckas.

Betala ALDRIG för att komma med en sk. agentur. Ingen seriös agentur tar betalt av modeller i förskott. Agenturer skall tjäna sina pengar på provision, som tas ut när modellen arbetar.

Som förälder rekommenderar vi att du läser igenom våra förälderråd på länken nedan.

Our Requirements

General

Tjejer ca. 174-180 cm långa (minst 14 år) och killar mellan 184-190 cm långa (minst 18 år), alla med proportionerliga och vältränade kroppar. Kunderna kräver en smalare kropp hos modeller än vad genomsnittet av befolkningen har. Det gör att vi speciellt letar efter de ungdomar som är naturligt långa med smal och fin benstomme. Kravet på att vara smal är dock långt mindre i Sverige än i utlandet men vi tar inte in någon som vi misstänker är anorektisk. Lika lite tar vi in någon som är för stor eftersom vi avråder från bantning.

Att du tycker det är kul att bli fotograferad är en självklarhet och du får gärna gilla att agera, vara utåtriktad och självgående, med positiv attityd.

Commercial

– Du måste vara nöjd och glad med dig själv och ditt utseende.

– Du skall kunna skratta på bild och spontant kunna agera lite.

– Du måste vara socialt begåvad och tycka att det är kul att möta nya människor.

– Din ålder ligger från ca 30 år och uppåt.

– Du måste ha möjlighet att ställa upp för fotografering då och då, med ett par dagars varsel.

– Du bör bo i närområdet, söder om en linje Halmstad-Kalmar. (Vi lånar modeller från andra agenturer i Gbg och Stockholm vid behov.)

Kids

Vi tar in barn från 18 månader och uppåt. Vid ansökan skickas nytagna bilder på barnet utan mössa/ hatt, napp eller ansiktsmålning. Ta bilderna mot ljus bakgrund. Vi vill ha en helkropp, en ansiktsbild och en bild där barnet skrattar.

Application

Skicka in bilder och personuppgifter via vårt ansökningsformulär ”Application form” längst ned på sidan. Du kan även passa på att komma på en av våra öppna castings på agenturen. Klicka på länken nedan för mer information.

Open Castings

11/10 14.30-16.00

25/10 14.30-16.00

15/11 kl 14.30-16.00

29/11 14.30-16.00

Just nu söker vi speciellt efter män och kvinnor i 25-50 år med fina leenden och som gärna har vana framför kameran.

Right now we are looking for men and women between 25-50 yrs old with beautiful smiles and that are comfortable in front of the camera.

Application FormYour Shortlist

Remove All
Updating ..
Your shortlist is currently empty.